זימון למכון להתפתחות הילד

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

19/08/2013 | 16:55 | מאת: דוד

התינוקת שלנו, בת 3 חודשים, נולדה בשבוע 30+3 במשקל 1.62 קילו. אנחנו בבית כבר כמעט חודשיים, אבל לא קיבלנו זימון למכון להתפתחות הילד או לפיזיותרפיה. האם אנחנו זקוקים למעקב הזה? מי אמור לזמן אותנו? אנחנו במעקב בטיפת חלב בשכונה. האם זה אותו הדבר? אם לא, במה זה שונה?

20/08/2013 | 08:15 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום דוד התינוקת שלכם זקוקה למעקב מסודר במכון להתפתחות הילד כשגרה כיוון שנולדה אומנם במשקל גבוה מ1.5 ק"ג אך מדובר בפגות שמחייבת מעקב (שבוע 32 ומטה).המעקב בטיפת חלב אינו מהווה תחליף למעקב במכון. יתכן שתקבל זימון בחודש הקרוב מהמכון בבית החולים בו נולדה הבת. אפשרות שנייה ומומלצת היא לפנות לרופא הילדים בקופה שיפנה אתכם להתחלת מעקב, אבחון ובמידת הצורך טיפול במכון להתפתחות הילד של קופת חולים לה אתם שייכים. אני מקווה ויתכן מאד שבתכם בריאה לחלוטין ולא תזדקק לכל טיפול אך המעקב חיוני כדי לאתר בעיות אפשריות בזמן ולהתערב במידת הצורך בהקדם. בברכת שנה טובה ובריאות שלמה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות