סטטיסטיקות על בייביסנס

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

30/09/2013 | 22:40 | מאת: אלקנה

שלום, אני שוקל לקנות בייביסנס לתינוקת בת החודשיים המתוקה שלנו. ראיתי שרופאים רבים נגד זה היות וזה גורם לתחושת חרדה מיותרת אצל ההורים, אין מחקרים שמוכיחים יעילות ועלול לגרום לחוסר בערנות של ההורים. לא השתכנעתי... אודה לקבלת תשובות לשאלות הבאות היות ולא מצאתי: 1. האם יש סטטיסטיקות על מספר התינוקות שנפטרו כאשר במיטתם היה מותקן בייביסנס עובד? (היות ולא ניתן לדעת בוודאות כאשר צפצף המכשיר האם זה גרם להעיר את את התינוק או לא, להערכתי זה הפרמטר היחיד שניתן לבדוק בוודאות, ברור שיש לקחת בחשבון שאחוז המשתמשמים במכשיר באוכלוסיה אינו גדול) 2. היות ונכון לעכשיו זה המכשיר היחיד הקיים לשימוש ביתי, מדוע להיות שלילי, ניתן לא לחייב אך למה להיות נגד, לא עדיף אלף הורים מודאגים על תינוק מת אחד?? בנוסף לתשובה במידה וישנם מאמרים רלוונטים בהישג יד אשמח לקבל קישור. תודה וערב מוצלח אלקנה

03/10/2013 | 08:29 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום אלקנה הניסיון של הורים להגן על ילדיהם בכל דרך אפשרית מובן ומקובל. יחד עם זאת אין כל הוכחה שהמוניטורים הביתיים הפחיתו את אחוז הילדים שנפטרו ממות עריסה. אני מפניה אותך לאתר של ה AAP האקדמיה האמריקנית לרפואת ילדים. מאמר מסכם שלהם בנושא הופיע בעיתון Pediatrics בשנת 2003 ושם מסוכמות הנקודות העיקריות בנושא. בתמצית ברור שאין צורך להמליץ להורים לעשות שימוש במוניטור בתינוקות בריאים ללא כל גורמי סיכון. מניסיוני הורים רבים שהגיעו לאשפוזים מיותרים עקב הזעקות שווא של המוניטור. אינני חולק על כך שיתכן והמוניטור יכול או כבר הציל תינוק זה או אחר אך הרבה יותר תינוקות עברו אשפוז מיותר עקב הזעקות השווא בברכה

03/10/2013 | 17:28 | מאת: אלקנה

אני מניח שזה המאמר אליו הכוונת אותי, אעבור עליו ונראה... תודה רבה בינתיים http://pediatrics.aappublications.org/content/111/4/914.full

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות