כאב גרון לתינוקת

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

06/09/2013 | 22:36 | מאת: ליטל

התינוקת שלי כבר כמה ימים מקוררת ועם כאב גרון. היינו במוקד חירום שם רופאה בדקה אותה ואמרה שיש לה שקד שמאלי נפוח גרון אדום,ללא חום,וכתוצאה מכך היה לה פצעים כאלה לבנים על הלשון.(זה מה שהיא אמרה)הרופאה נתנה טיפול בג'ל בשם:דקטרין אורל ג'ל ג'ל המיועד לטיפול בפטרת הפה ומערכת העיכול(כך כתוב עליו)רציתי לשאול האם במקרה כזה זה הטיפול שצריך לתת?ניראה שזה לא לגמרי עוזר ועדיין כואב לה נורא הגרון..תודה על תשובתך.

09/09/2013 | 20:02 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום ליטל אם מדובר בהתקררות, כלומר נזלת ושיעול, נראה שהמחלה וויראלית ולרוב אין צורך בטיפול. יחד עם זאת יש לשים לב לירידה בתיאבון, לחום, לאפטיות או להקאות ואם ישנם סימנים כאלה יש לפנות שוב לבדיקה. לגבי הפטרת, אם הדקטרין לא מעלים את הסימנים כנראה שלא מדובר בפטרת. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות