אסף הרופא-פגייה מעולה

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

18/07/2016 | 09:50 | מאת: הורים בפגיית אסף הרופא

אנחנו עומדים השבוע בפני שחרור מפגיית אסף הרופא, לאחר אשפוז ארוך של 3 חודשים עקב לידה בשבוע 28. אמנם הבית קורץ לנו מאד, אך לא קל להיפרד ממקום חם ומדהים כפגייה הזו! יש כאן כל מה שבאמת נחוץ- צוות רופאים נהדר, מיומן, יסודי ומקצועי אך חשוב לא פחות- צוות הרואה את ההורים כשותפים מלאים ומתייחס לכל שאלה, בקשה וחשש ברצינות הנדרשת. אחיות איכותית, חמות, חרוצות- אשר רואות את טובת הילד לפני הכל ולעולם לא מתעייפות מלהסביר, להנחות, להדריך, לנחם ולעודד. ועוד אנשי צוות רבים ונהדרים- פיזיותרפיסטית, עוסית, כוח עזר מסוגים שונים- והמשותף לכולם הוא תחושת השליחות האמיתית שבה הם פועלים. כשיש פה ושם תלונות, יש תמיד בפני מי להשמיע. אך בתחושה שלנו לפעמים הורים המגיעים עם ילדם למספר ימים מתקשים לראות את התמונה הכוללת ואת חשיבות ההקפדה על כללי המקום..תלונות כאלו כדאי לקחת בפרופורציה הנכונה... אף אחד לא מתכנן לבלות את התקופה של ראשית החיים בפגייה, אך כאשר המזל דופק בדלת, כל מה שיש זה להודות על טיפול מדהים וחסר פשרות מהרגע הראשון ועד ליציאה מפתח הדלת. תודה לכם!

הורים יקרים, גם אנחנו כצוות הפגיה מתרגשים עם ההורים בעת שחרורם מהפגיה ובפרט אחרי שהות ממושכת. אני מבינה את מה שאתם מתארים לגבי אשפוז קצר לעומת ארוך. אני עדה כל הזמן לתהליך הזה שההורים עוברים אצלנו ושמה לב לקשרים שנרקמים בין ההורים לצוות ובין ההורים השונים. להורים תפקיד עצום בפגיה מעבר להיותם ההורים הספציפיים של תינוקם יש להתנהגותם השפעה על האווירה הכללית. חוץ מההקפדה על ההנחיות היבשות והחשובות ביותר של הפגיה יש להורים תפקיד חשוב ביצירת האווירה בפגיה. שמתי לב שההורים מביאים איתם את האנרגיה שלהם ואת דרך הארץ שלהם, ויש ביכולתם לתרום להתנהלות ברוח חיובית במקום, אם בשימוש בהומור, כריזמה אישית, שיתוף פעולה ועוד. ההורים והצוות יחד הם הכוח המניע את הפגיה להיות איכותית יותר בטיפול ולשפר את החוויה האישית. פעמים רבות שמעתי הורים ותיקים במחלקה מסבירים להורים טריים מדוע חשוב לשמור על כלל זה או אחר ונראה כי המסרים עברו היטב. אני אישית זוכרת שחרורים מסויימים שבהם כמעט וחששתי טרם יום השחרור, כיוון שתהיתי על השפעת חיסרונם של ההורים שנדמה היה שנוכחותם נהייתה חלק בלתי נפרד מהמקום. לא פעם התלוצצתי עם ההורים המשתחררים שנשאיר אותם אצלנו לעבוד, אך כמובן שכשיום השחרור הגיע הנחתי להם לצאת בשמחה;) אז המון הצלחה ובריאות. תודה גם לכם!

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות