פגית משתנקת

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

25/08/2013 | 16:24 | מאת: חיים

הפגית שלנו נולדה בשבוע 28, 1.4 קילו. היום היא כבר כמעט 2.5 (7 שבועות אחרי). הבעיה היא שהיא משתנקת כשהיא מתחילה לאכול ובדרך כלל אחר כך משתעלת, ויורד לה החמצן בדם (בדרך כלל צריך לתת לה חמצן). אמרו לנו שזה נורמלי לפגים אבל אנחנו מודאגים.

26/08/2013 | 12:30 | מאת: פרופ' יעקב קוינט

שלום חיים התופעה נורמלית לפגים בפגייה אך לא אמורה להיות שכיחה לאחר השחרור הביתה כאשר הפגים אמורים להבשיל ולאכול טוב. האם היא יונקת מהאם או מקבלת פורמולה מבקבוק? אם היא מואכלת מבקבוק יש לוודא שחור הפטמה לא גדול מדי (כאשר מסובבים את הבקבוק עם הפטמה כלפי מטה, הפורמולה צריכה לטפטף החוצה מאד באיטיות). אם התופעה נמשכת יש להיוועץ ברופא הילדים כיוון שהאירועים עליהם אתה מספר עלולים לגרום לה לאספירציה (כניסת אוכל לריאות) דבר שעלול לגרום לדלקת ריאות. אם הבירור שעושה רופא הילדים תקין ניתן לעיתים להסמיך מעט את הפורמולה עם קורנפלור כדי שתהיה סמיכה יותר ולא תצא במהירות ותגרום להשתנקות. בברכה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות