שמיכת עיטוף לתינוק או לפעוט

דיון מתוך פורום  הורים לפגים ותינוקות

29/11/2017 | 15:06 | מאת: ניצן

היי, אם יש לכם תינוק או פעוט שסובלים מגזים ומתקשים להירדם שתדעו שיש פתרון מאוד מהיר לבעיה הזאת. אפשר להשתמש בשמיכת עיטוף שמחממת את הילד מקרוב, מרגיעה אותו ועוזרת להפחית את הגזים שלו. זאת השמיכה- https://shaigraub.co.il/%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%A6%D7%9C-%D7%AA%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%AA/ אשמח לענות לשאלות נוספות לגבי איך להרדים ילד

היי ניצן, אינני מצליחה להיכנס ללינק שרשמת בהודעתך ולכן לא ראיתי באיזו שמיכה מדובר. אכן תחושת העיטוף פעמים רבות עוזרת לתינוקות להרגיש מוגנים (בדומה לרחם), ביכולתה להפחית את רפלקס הבהלה שלעיתים מעיר תינוקות משנתם ואף לעזור בהפחתת אי שקט ואי נוחות מגזים. במסגרת האשפוז בפגייה אצלנו התינוקות מחוברים לניטור תמידי במוניטור דופק דבר אשר מאפשר ללא חשש לשלומם לבצע עיטוף עם חיתול בד בעריסתם בעיקר כאשר הם כבר בוגרים ונראה שחווים אי שקט מגזים. נראה כי העיטוף אכן מרגיע ומנחם. עם זאת ישנם מספר דברים חשובים שיש להקפיד עליהם בבית: 1. במסגרת הנחיות משרד הבריאות למניעת מוות בעריסה לא מציינים עיטוף בשינה כאופציה ראויה. כן מציינים שמיכה עד קו הכתפיים כאשר הידיים מחוץ לשמיכה והשמיכה מהודקת מתחת למזרון בקו האגן. בנוסף מצוין שימוש בשק שינה ייעודיי לתינוקות כאופציה נוספת (תמיד יש לוודא תקינות המוצר והתאמתו לגודל התינוק). 2. עיטוף תינוק בזמן שינה יכולה להגביל את תנועתו במקרה של פליטה או הקאה בה ירצה להזיז את ראשו הצידה. 3. רפלקס הבהלה הוא רפלקס תקין אשר יכול להעיר תינוק משנתו אך לפעמים הדבר הינו בהתאמה למצבו ואף נחוץ. 4. הייתי מציעה להשתמש בעיטוף כאשר התינוק נמצא בהשגחה בלבד ולא כאשר הוא ישן. מאחלת לכולם בריאות וכייף עם הקטנים חג שמח, נועה

אני מוסיפה פה עוד משהו קטן- חשוב מאוד לדעת כיצד לבצע עיטוף עם שמיכה לתינוק בכדי למנוע מצב של גרימת חנק כתוצאה מעיטוף לא ראוי. אפשר לשאול את האחות בטיפת חלב. תודה שוב, נועה

מנהל פורום הורים לפגים ותינוקות