פוליו פרא

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

08/09/2013 | 09:23 | מאת: טל

כולם פה שואלים כל הזמן על החיסון המוחלש כשהפרא הוא הבעיה וממנו מנסים להתחסן. כמה אנשים יש עם פוליו פרא בארץ? התינוק שלי קיבל מנה 1 של מומת לפני כ 4 שבועות ואיני מניקה. האם יש צורך להימנע מפגישה עם אנשים? הרי אנשים יכולים להיות נשאים של הפרא ולהעביר לו את זה. האם הוא נחשב מחוסן מהפרא?

08/09/2013 | 09:51 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

החיסון המוחלש ניתן על מנת לחסן נגד נגיף ה"פרא". לא ידוע כמה נשאים של נגיף הפרא אולם לפי ממצאים שעלו בביוב יש חשד לקיומו ולכן מחסנים על מנת לפתח עמידות ולהכחידו באוכלוסיה. התינוק שלך מחוסן, גם אם קיבל מנה אחת ואת לא מניקה. אין צורך להמנע מפגישה עם אנשים, כל אחד פוטנציאלית עלול להיות "נשא". לכן, מספיק לשמור על כללי היגיינה בסיסיים כדי להמנע מהדבקה

08/09/2013 | 09:57 | מאת: טל

בכתבה שפורסמה בדה מרקר לקחו בקבוצת הסיכון את האנשים הלא מחוסנים בכלל וכתבו גם שתינוקות עד גיל 4 חודשים אין להם חיסון מספק כיוון שטרם קיבלו 2 מנות מומת. לפי מה שהבנתי גם אחרי חיסון אחד מומת התינוק נחשב מחוסן מהפרא.. מה נכון? והאם אחרי חיסון מומת אחד לוקח 6 שבועות עד שמחוסן מהפרא? תודה ושנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות