חיסון פוליו לתינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

08/09/2013 | 00:48 | מאת: גילי

ד"ר שלום. בני הקטן בן שלושה וחצי חודשים. הוא תינוק יונק וקיבל חיסון פוליו מומת ראשון לפני 3 שבועות. שאלה ראשונה: עד כמה עלי לחשוש מהידבקות שלו בפוליו? הוא נמצא הרבה בסביבת ילדים (שני בני הגדולים וחבריהם)והבנתי שהחיסון הראשון לא מחסן באופן מלא, אלא שרק אחרי שלושה נעשים מחוסנים. שאלה שניה: מתי הכי מוקדם אוכל לתת לו את החיסון המומת השני? (מהו פרק הזמן המינימלי בין החיסונים). אודה על תשובתך גילי

08/09/2013 | 07:03 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

התינוק היונק מחסון בצורה כפולה - על ידי החיסון שכבר קיבל ועל ידי הנוגדנים שמקבל בחלב האם. אין צורך לקצר את הזמן בין החיסונים - יכול להתחסן כסדרו

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות