מחלת הפאפא

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

04/09/2013 | 01:04 | מאת: סימה

שלום וברכה, בני בן 8 ועדיין סובל ממחלת הפאפא, שוחחתי עם הרופאה המשפחתית שלו והיא אמרה שמאחר וקיבל את כל החיסונים אין מה לדאוג וניתן לחסנו בחיסון הפוליו רק שיהיה זמן מרחק בין החיסון לבין הזמן שבו קיבל את המנת סטרואידים. אני כרגע לא יכולה לחסנו מכיון שאבי טופל בהקרנות ואנו נמצאים לקראת חגים וחתונה של אחותי והילדים יבואו איתו במגע בזמן הקרוב. השאלה שלי היא במידה וכרגע הילד חולה בפאפא האם כדאי לתת לו סטרואידים? ומאחר והילד אינו מחוסן והוא בא במגע עם ילדים שמחוסנים זה לא מסוכן לו? תודה ויום מקסים אמא דאגנית... חזור

04/09/2013 | 07:59 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

לא צריך להפסיק טיפולים בגלל חשש מהדבקה בנגיף החי המוחלש, שאינו מסוכן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות