נשאות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

03/09/2013 | 12:19 | מאת: מורן

אני מבינה שיש חשיבות לחסן על מנת להגן על הסובבים מפני הידבקות שהרי יש שמחוסן בחי מוחלש אינו יכול להדביק אחרים גם אם הוא נשא של הנגיף. שאלתי היא: כמה זמן נותר הנגיף בגוף במצד בו ילד חוסן רק במומת ונושא את הנגיף? וכמה זמן זה הוא נשא אם אינו עבר שום חיסון (לא מומת ולאחי)? תודה, מורן

03/09/2013 | 14:18 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

03/09/2013 | 14:25 | מאת: מורן

סליחה אם לא הייתי ברורה. מצב 1- ילד אשר מחוסן רק בחיסון המומת וכעת נדבק בנגיף והינו בעצם נשא של נגיף הפוליו. כמה זמן הוא נשא של הנגיף ועלול להדביק אחרים? מצב 2-ילד אשר חוסן במומת ובחי מוחלש ונדבק בנגיף וכעת הוא נשא של הנגיף. כמה זמן הוא יהיה נשא? מקווה שהייתי ברורה עכשיו. תודה מראש מורן

07/09/2013 | 13:26 | מאת: סתם מישהו שקרא הרבה

להבנתי אצל אדם לא מחוסן הנגיף נישא במעיים ומופרש בצואה במשך 6 שבועות (אחכ נשארים הנוגדנים לשנים ארוכות) ואצל אדם שמחוסן בחיסון המומת, הוא מפריש פחות ולמשך זמן קצר יותר. ותיקון למה שכתבת בהתחלה: אדם שמחוסן במוחלש לא יכול להיות נשא בכלל

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות