האם לחסן תינוקת ? ומתי?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

02/09/2013 | 23:48 | מאת: רני

ביתי התינוקת בת 3 וחצי חודש, קיבלה בגיל חודשיים מנה ראשונה של חיסון מומת. האם לאחר 6 שבועות ניתן לתת כבר מנה שניה של מומת? והאם ניתן לתת ביחד עם זה את החי המוחלש? האם נותנים את החי המוחלש רק לאחר שהתינוק קיבל לפחות 2 מנות של מומת? או שאסור לחסן וצריך לחכות ל3 מנות של מומת? האם מסוכן שהיא חשופה לילדים שחוסנו בחי מוחלש כל עוד קיבלה רק מנה אחת של מומת?ואם קיבלה 2 מנות ? (הבן השני בן שנה וחצי ויתחסן בקרוב לחי מוחלש)

03/09/2013 | 12:09 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ניתן לתת חי מוחלש לאחר 2 מנות של חיסון בנגיף המומת. תינוק שחוסן רק במנה אחת אינו בסכנה גדולה יותר מזה שחוסן ב2 ויותר. שנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות