חיסון מוחלש - אשה בהריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

02/09/2013 | 20:32 | מאת: מעין

שלום לכם, אני נמצאת כרגע בהריון ולכן מתלבטים מה לעשות. גם אני וגם בעלי חוסנו בזמנו בבית הספר בנגיף המוחלש ( שתי טיפות לפה , החיסון התלת זני למיטב הבנתי) זה היה בשנות ה 80. לפי ההסברים שנמצאים ברשת אדם שחוסן פעם בנגיף המוחלש אינו יכול להיות נשא של הנגיף לעולם, האם זה נכון? האם אני מוגנת מהדבקות בנגיף במידה ואגיע איתו במגע ( במידה ונחליט לחסן את הילד או לחילופין דרך אחד מחבריו). אודה לתשובתכם , אשמח להסבר מפורט ככל שניתן. תודה מראש

03/09/2013 | 09:55 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

המחוסנים יכולים להדבק בנגיף - קרי: לל"גדל" אותו במערכת העיכול שלהם, אבל, תוך זמן קצר הם (בזמן הקצר הזה הם יכולים להיות "נשאים", אבל לא של כמות גדולה של הנגיף) ייצרו נוגדנים וישמידו את הנגיף לפני שיס ולחדור לגוףפיק להתרבות

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות