שאלה חשובה אנא ענו בהקדם

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

01/09/2013 | 11:32 | מאת: ל.ע

שלום וברכה! מעוניינת ליישב סטירה שלא מובנת בחומרי ההסברה שלכם: אם ואכן מבצע השתי טיפות אמור ליצור חומת מגן (גם) ע"י העברת הנגיף החי מוחלש לילדים אחרים ובכך לחסן גם אותם, מדוע יש להקפיד על היגיינה מיוחדת? להפך אם כן טוב הדבר שיעבירו את הנגיף כמה שיותר! אשמח למענה בהקדים תודה

01/09/2013 | 12:20 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם ניתן היה להבטיח שרק הנגיף יעבור בין הילדים אז הצדק איתך. אבל מכיוון שיכולים לעבור מזהמים רבים אחרים, לא פחות מסוכנים, צריך להקפיד על היגיינה (זה בכלל חשוב בחיים)

02/09/2013 | 08:42 | מאת: ל.ע

שתי שאלות נוספות: ... 1) במידה וילד שאינו מחוסן כלל נפגש בנגיף המוחלש (המופרש מילד אחר שקיבל את הטיפות) האם - בהנחה שגופו יתגבר על הנגיף- הוא יתחסן כמו בחיסון הטבעי של הגוף כנגד פוליו המספק הגנה לכל החיים? (כמו במפגש טבעי של הגוף עם נגיף הפוליו בר שאם הגוף מתגבר עליו הוא מפתח חסינות טבעית לכל החיים). 2) הבנתי שילד שחוסן בחיסון המומת יכול להיות נשא של הנגיף הבר (פראי). אבל האם הוא יכול להיות נשא של הנגיף המוחלש במידה והוא נדבק מהפרשותיו של ילד אחר שקיבל את שתי הטיפות? או שבמצב כזה הוא פשוט מתחסן כמו אחרי קבלת הנגיף המוחלש בשתי הטיפות?. תודה על ההתייחסות ושנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות