כמה שאלות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

31/08/2013 | 23:10 | מאת: שלומית

שלום ברכות על הפורום החשוב. 1. האם מי שמחוסן במומת מחוסן מפני נגיף הפרא? 2. מי שמחוסן במומת ונדבק מילדים שמחוסנים במוחלש - האם זה לא מסוכן בשבילו ללכת ולקבל את החיסון המוחלש? זה לא דומה למעין מתן חיסון כפול ובכך להגביר את הסיכויים לתופעות לוואי חמורות? 3. האם עצירות הינה תופעת לוואי של החיסון המוחלש? 4. מי שחוסן בכל המנות של המומת האם מסוכן -עבורו בלבד -הנגיף שמסתובב בחוץ או שהוא מוגן במאה אחוז? תודה רבה על כל ההבהרות בנושא. רק בריאות לכולם!

01/09/2013 | 07:47 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1.כן 2.לא מסוכן, להפך מגביר את יכולת הגוף להכיר ולהלחם בנגיף הפראי 3. לא 4. מוגן ברמה גבוהה מאוד, אבל עדיף שיקבל גם את המוחלש

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות