כשל חיסוני

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/08/2013 | 13:15 | מאת: אמא מודאגת

שלום ד"ר יש לנו ילד בן 5.5 שכנראה יש לו בעיה במע' החיסונית. לפי הבדיקות שערכנו עד עכשיו (אנחנו עדיין בבירור), הילד מפתח נוגדים לאחר קבלת חיסון כזה או אחר, אבל בדיקה נוספת לאחר שנה מראה שטיטר הנוגדנים ירד ובחיסונים מסוימים מגיע לאפס.ביום ראשון האחרון נתנו לו חיסון דחף של הפוליו המומת כדי שיפתח שוב את הנוגדנים ולאחר חודש נעשה בדיקה לראות האם הוא פיתח. כרגע הילד נמצא בבית כיוון שאיננו יודעים האם פיתח או לא. שאלתי היא עד כמה צריך להימנע, גם הוא וגם אחיו נמצאים בבית (כדי שהאח לא ידבק בגן) והילדים משתגעים. האם ניתן לצאת למקומות ציבורים? האם יוכל להיפגש עם ילדים שקיבלו את החיסון שיבואו עליו הביתה כאשר הם אחרי מקלחת וישמרו על הייגניה מקסימלית ולא יכנסו לשירותים או שעדיף שלא? כיצד הוירוס עובר האם רק דרך צואה או גם דרך רוק ואם מישהו מתעטש אפשר להידבק. אנחנו מיואשים אשמח לקבל תשובות תודה

28/08/2013 | 14:06 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

שלום רב, אין צורך להשאיר את הילדים בבית, הם יכולים להפגש עם ילדים אחרים וגם לארח אין צורך להגזים בדאגה ובודאי לא להתייאש. את האח ניתן לחסן ואת בן ה5.5 יש לחסן לאחר גמר הבירור. תחזרו לחיות. שנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות