ילד שלא חוסן במוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/08/2013 | 10:27 | מאת: דניאלה

הי, למיטב הבנתי: ילד שלא חוסן במוחלש כבן 6 (משום שגר בבית עם בעלי אשר לו מערכת חיסונית חלשה), הופך להיות נשא כמעט בטוח, נכון? כמה זמן נמשכת נשאות זו? האם לא יכול להעביר לבעלי את הפוליו דרך נשאותו? אני מהמחסנות ה"אדוקות" ומאד מפריע לי שלא חיסנתי, אך אין ברירה לאור מצבו של בעלי.

28/08/2013 | 10:40 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ילד שלא חוסן במוחלש יכול ל"הדבק" בו מחבריו ולהיות שנא לשמך 6 שבועות, אולם החי המוחלש איננו מסוכן אף לבעלך, מדוכא החיסון. עדיף להדבק לחי המוחלש ופתח נוגדנים נגדו מאשר להחשף לנגיף הפראי מבלי שיש נוגדנים נגדו.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות