מדוכאי חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/08/2013 | 09:42 | מאת: דנות

מרב הכתבות ממש לא ברור. ילדים שלא יחוסנו בגלל קירבתם למדוכאי חיסון יהיו נשאים של הנגיף הפראי? יושפעו מחיסוני הילדים סביבם במיוחד בפעוטונים שם זוחלים אחד על השני וומריירים ויש החלפת חיתולים (שקשה להאמין שתהיה משמעת הגיינית לאורך זמן)? ואז בהיותם נשאים האם הם כן עלולים להדביק את המדוכא חיסון? אין הסבר החלטי . תודה

28/08/2013 | 12:49 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הכל ברור! ילדים שלא חוסנו יידבקו מחבריהם בנגיף המוחלש,שאינו מסוכן כלל, גם לא למדוכאי החיסון,יהיו נשאים שלו ויפתחו חיסון. כל מטרת מבצע החיסון היא למנוע מצב שיש באוכלוסיה נגיף פראי.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות