כמה שאלות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

28/08/2013 | 06:58 | מאת: נועה

1. מבקשת להבין משהו. כאשר אנו מחסנים בנגיף מוחלש אז הילד המחוסן כשהולך לגן 6 שבועות מיום החיסון בעצם מדביק את כל יתר הילדים בגן. ולכן למעשה הם מקבלים דרכו (בשירותים וכו') גם כן את הנגיף לגופם. - האם הם מקבלים נגיף מוחלש או נגיף רגיל? 2. בהמשך לשאלה הקודמת - למעשה ילד אחד שמחוסן בגן "מחסן" גם את הילדים האחרים. או במילים אחרות האוכלוסיה מחסנת גם את עצמה לא? 3. ילד שחוסן בכל החיסונים המומתים (4) לא יכול להידבק מילד שחוסן בחיסון מוחלש נכון? 4. מחלת חום - מהווה כשל חיסוני? ילד עם חום שחוסן במומת לא מוגן מפני המוחלש? 5. כאשר אני מחסנת את ילדיי אני בעצם "מכניסה" את הנגיף המוחלש אליי הביתה בוודאות למשך 6 שבועות. בעוד שאם אני לא מחסנת הרי שיש סיכוי שהנגיף לא "ייכנס" הביתה. ובמאקרו - אותו הדבר באוכלוסיה עצמה. כאשר אנחנו מחסנים עכשיו אנחנו מפיצים את הנגיף לכל עבר. זה לא יותר מסוכן מקודם!? 6. אם רוצים לחסל את הנגיף במי השפכים - אי אפשר לשפוך נוגדנים למי השפכים? הם מחויבים לעבור דרכנו בני האדם!? אז אנחנו מתחסנים כדי לחסל את הנגיף, אבל תוך כדי כך אנחנו מסכנים את האוכלוסיה החלשה בעצם זה שאנחנו מתחסנים!? 3.

28/08/2013 | 10:28 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. המחוסנים מפרישים את הנגיף המוחלש 2. עקרונית כן, אבל "ההדבקה" מילד לילד של הנגיף המוחלש היא לא ודאית, לא בטוח שמי שבא במגע "יידבק" בנגף המוחלש 3.מערכת העיכול יכולה להדבק אבל אין בכך כל סכנה 4. מחלת חום אינה כשל חיסוני - להיפך היא מוכיחה שהגוף יודע להלחם, אבל לא רצוי לחסן ילד שכעת סובל ממחלת חום כדי לא "להעמיס" על מערכת העיכול. 5. הנגיף בחיסון הוא המוחלש והוא לא מסוכן! עדיף שהנגיף הזה יהיה באוכלוסיה שתלמד להכירו ולהתחסן נגדו, מאשר הנגיף הפראי שהוא המסוכן. 6.מקור הנגיפים הוא לא בשפכים, שם מנטרים את נוכחותו.הנגיף נמצא במערכת העיכול של בני האדם ולכן מחסנים - על מנת שהמערכת תכיר ותייצר נוגדנים

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות