פוליו - חיסון והריון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/08/2013 | 23:48 | מאת: גולי

שלום, אשתי בהריון (חודש חמישי) ועשתה חיסון מומת לפני יותר מ-10 שנים. אני עשיתי לפני 3-4 שנים. יש לנו ילדה בת שלוש שעשתה חיסון מומת (כנראה במסגרת המחומש). הילדה נמצאת הרבה אצל הורי שנולדו בארץ בשנות ה-40 (ממש לפני קום המדינה). אני פוחד לעשות חיסון מוחלש לילדה שתדביק את אשתי שבהריון ו/או הורי. מה ההמלצה? מה הסיכון בלעשות חיסון מומת לאשתי שבהריון ולהורי?

28/08/2013 | 12:55 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הנגיף המוחלש אינו מסוכן לאשה הרה ולהורים שלא חוסנו הנגיף הפראי מסוכן הרבה יותר. לכן יש לחסן את הילדה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות