שאלה לגבי הסיכון בחיסון המוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

05/08/2013 | 10:53 | מאת: אמא ל 2 תינוקות

שמעתי מכמה אמהות נסערות על כך שיש סיכון להידבקות בנגיף לאחר החיסון, בעת החלפת הצואה לילדים ושלא לתת את הטיפות אלא רק את הזריקה שהיא עם הנגיף המומת. כמובן שאני מודעת שצריך להקפיד לשטוף את הידיים לאחר כל החלפה!! אך הייתי רוצה לדעת מה הסיכוי שתהיה הדבקות לאחר קבלת החיסון? אני ממש לחוצה מכל הסיפור הזה עם הנגיף יש לי תינוק בן 4 חודשים וילד בן 1.6 (אנחנו גרים בנתניה) לא כדי כבר לחסן את כול ילדי ישראל? עדיף למנוע סיכוי קלוש של הדבקות.

שלום רב החיסון החי מוחלש אכן יכול לעבור לסביבה, לכן הוא לא יינתן במקרים בהם בסביבת המחוסן ישנו אדם מדוכא חיסון (האחות בטיפת החלב תשאל אותך על כך). בכל מקרה,הסיכון מנגיף הפרא הינו עשרות מונים גדול יותר מהחיסון בתרכיב. ככל שתקפידו על היגיינה אישית הסיכון להדבקת הסביבה יקטן. בנוסף והכי חשוב, אם ילדייך מחוסנים על פי ההמלצות הם מוגנים לגמרי גם מהמחלה וגם מהתרכיב החי מוחלש.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות