כמה שאלות לגבי החיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/08/2013 | 15:49 | מאת: אורחת

שלום, יש לי כמה שאלות: 1. בני בן ה 1.5 היה חולה השבוע עם חום, נזלת ושיעול. הוא עצמו מחוסן בנגיף המומת בלבד ואני יודעת שיש ילדים בגן שחוסנו גם במוחלש- האם זה מהווה סיכון לשלוח אותו לגן אחרי שהחום יורד אבל הוא עדיין קצת מצונן? האם זה נחשב שהמערכת החיסונית בסדר בסיום מחלה? 2. אם הוא חולה קצת ללא חום- אפשר לשלוח לגן? 3. כמה זמן לאחר שעובר החום אפשר לחסן בנגיף המוחלש? האם אפשר כשיש לו עוד קצת נזלת\שיעול ללא חום? 4. אני בחודש השני להריון. בד"כ יש לי WBC קצת נמוך (סביב 4.5). בבדיקה שעשיתי לאחרונה הWBC ירד ל3.8 כשכל שאר ערכי הספירות בגדר הנורמה. הגניקולוג טוען שזה נורמלי בהריון שזה עולה או יורד. שאלתי היא האם מערכת החיסון שלי חלשה? האם מומלץ לי לחסן את בני בחיסון המוחלש? תודה

27/08/2013 | 19:17 | מאת: גיל הירשהורן

1.איו ום בעיה אם לשלוח את הילד לגן לאחר שהבריא 2. ניתן לחסן יומיים 3 לאחר שעובר החום 3. בהריון טבעי שיש ירידה בWBC - בגלל "דלול הדם" זו לא נחשבת דיכוי חיסוני מומלץ מאוד לחסן את בנך כשיבריא

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות