אב חולה פוליו - האם נכדה יכולה להיות נשאית?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

27/08/2013 | 12:39 | מאת: חן

שלום, אבי חלה בפוליו במגיפה שהיתה בשנות ה-50. ביתי בת השנתיים קיבלה את כל החיסונים עד כה - אך למיטב הבנתי בשל אופיו של החיסון המומת יכולה להיות נשאית של הנגיף. אבי ציין בפנינו לפני מספר ימים כי רופאיו טענו כי הוא למעשה מי שחלה בפוליו בעבר הנגיף עדיין בגופו ופשוט רדום. האם כך הדבר? האם יכול להיות שביתי כבר נשאית? כיצד אוכל לברר זאת? אני צפויה ללדת בשבועות הקרובים ומתלבטת מה לעשות באשר לחיסון הילדה. תודה מראש, חן

27/08/2013 | 18:43 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

מי שחלה בפוליו היה נשא בזמן המחלה מערכת החיסון משמידה בסופו של דבר את הנגיף ולכן אין חשש לנשאות משנות ה50 בתך התיה נשאית רק אם תחשף לנגיף המוחלש ניתן לחסן את הילדה גם אם את בהריון בברכת לידה קלה ושנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות