כשל חיסוני מולד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

26/08/2013 | 15:59 | מאת: דינה

שלום רב, בבדיקת דם שעשינו סביב גיל שנה נמצא שבתי בת ה-5 הנה בעלת Iga Immunium Deffeciency (מקווה שאייתתי נכון). במאמר על החיסון הנוכחי קראתי כי מטרה משנית של החיסון היא יצירת נוגדני Iga במעיים. רופא הילדים שלנו אומר שלא לחסן את הילדה. האם זוהי גם המלצתכם ? לגבי אחותה (בת 8, מעולם לא נמצא דבר חריג בבדיקות דם שלה - אך נושא ה- Iga שלה מעולם לא נבדק למיטב ידיעתי) האם אנחנו צריכים לחסן את האחות? האם יש בעיה בכך שהבת שסובלת מ- Iga Immunium Deffeciency תשתלב בגן כרגיל?

26/08/2013 | 16:21 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם שומרים על כללי היגיינה בסיים אז ניתן לחסן את האחות ולשלוח את הבת לגן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות