בהריון ללא כל החיסונים נגד פוליו

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

26/08/2013 | 16:06 | מאת: טל

שלום רב הינני בשליש הראשון להריון ויודעת שבילדותי לא קיבלתי את כל החיסונים נגד פוליו (ברוסיה). ילדתי מחר עולה לכיתה א (קיבלה חיסון מומת בילדות). שאלותיי בבקשה: 1. האם יש בדיקת דם בשבילי לבדיקת רמת הנוגדנים לפוליו? 2. מה הסיכון לי ולעובר אם ילדה שלי בת 6 תקבל חיסון מוחלש? 3. מה הסיכון לי ולעובר בכך שילדה שלי תלך לבית הספר ללא חיסון מוחלש (אני מפחדת מהסיכון מהחיסון בשבילה) תודה רבה מראש

26/08/2013 | 16:19 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. יש בדיקות דם לרמת נוגדנים אבל אין צורך לעשותם, אם קיבלת חלק מהחיסון , זה מספק 2. אין שום סיכון לך ולעובר 3. גם אם בתך לא תקבל חיסון אין סיכון 4. תתחסני את בתך - הכי בטוח בשביל כולם

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות