מסרים סותרים לגבי החיסון - מבולבלת ודואגת

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/08/2013 | 23:29 | מאת: יפית

שלום רב. יש לי תינוק בן חודש וחצי וילד בן 6.היה לי חשש לחסן את בני בן השש, שמא התינוק יידבק. בשיחת טלפון עם נציגה ממשרד הבריאות היא טענה שיש לחסן את בני בן השש ללא כל דיחוי. כשצילצלתי ל"טיפת חלב" (חיפשתי סניף אחר, משום שהסניף הקרוב לביתי סגור עקב חופשה...) האחות אמרה לי לחכות עד שהתינוק יהיה בן חודשיים ואז אחסן את שניהם. את התינוק בחיסון המומת, ואת בן השש בחיסון המוחלש. כעת אני מאד מאד מבולבלת ודואגת. מה יקרה שבני בן השש ילך לביה"ס מחרתיים? האם הוא בסיכון להידבקות מצד שני אם אחסן אותו אני מסכנת את התינוק??? אודה אם תבהירו את הדברים, כך שאדע מה נכון לעשות.

26/08/2013 | 11:01 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ניתן לחכות שבועיים ולחסן את שניהם ביחד אין סכנה בכך שבנך יהיה חשוף לנגיף המוחלש -אם "יידבק" אז מערכת העיכול תפתח נוגדנים כנגד הנגיף. בנך התינוק נושא נוגדנים ממך שקיבל במהלך ההריון ואם הוא יונק, גם מהחלב. שנה טובה

26/08/2013 | 11:05 | מאת: יפית

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות