שואלת שוב

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/08/2013 | 21:42 | מאת: ליהי

שואלת שוב: שלום רב, הבן שלי בן 5.5 חודשים, עד כה קיבל 2 מנות של החיסון המומת. בשבוע הבא אמור להיכנס לגן עם ילדים שחוסנו בחי מוחלש. האם המגע עם ילדים שעברו זה עתה את החיסון החי מוחלש מסכן אותו? הרי אם הבנתי נכון, ילדים שזה עתה חוסנו בחיסון המוחלש עשויים להדביק אנשים עם מערכת חיסון מוחלשת. האם זה נכון גם לגבי תינוקות שטרם סיימו 3 חיסוני מומת? כמו כן, האם ניתן להקדים את המנה השלישית של החיסון המומת? מה המינימום הנדרש בין חיסון לחיסון תודה!

26/08/2013 | 10:45 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ילדך מחוסן ואין שום סכנה ממגע עם ילד שקיבל חי מוחלש - גם את ילדך ניתן לחסן בחי מוחלש. ילדים שחוסונו בנגיף המומת לא מפרישים אותו ולכן אין סכנה שחדביקו . הקדים את החיסון השלישי

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות