חשיפה לנגיף מוחלש (בני 32) וכניסה להיריון לאחר מכן

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/08/2013 | 21:41 | מאת: רון

שלום רב, כמה שאלות חשובות שלא הצלחתי לקבל עליהן מענה עד כה, למרות שקראתי מאמרים (כולל באנגלית): בתי בת שנתיים 10 חודשים, וחוסנה בכל חיסוני השגרה (קרי עד כה 4 מנות IPV). 1. חוסנו כמו כולם בשנת 88' לפני יותר מ-20 שנה ולא ברור אם יש לנו נוגדנים במעי להתמודדות עם החי-מוחלש שיועבר אלינו מביתנו (כולם מציינים שזהו יתרונו של החיסון ומטרתו - הדבקת המשפחה). האם אנחנו לא בסכנה לקבל את הפוליו? אנחנו גם מוצאים סתירה בין המטרה - להדביק את המשפחה בחי-מוחלש (לחסן אותנו דרך הטיפול בבת) - לבין ההמלצה להקפיד מאוד על שטיפת ידיים וכו'. 2. אנחנו מתכננים היריון ומנסים -- האם אין סכנה להיכנס להיריון כאשר בגוף האשה נגיף חי-מוחלש (בימים שלאחר "הידבקות" מחיסון הבת)? האם כדאי להמתין חודש או יותר? (באתר "חיסונים" של וולפסון כתוב שלא נותנים opv לאישה בהיריון או למתככנות הריון ב-3 חודשים הקרובים. מה ההבדל בין opv ישיר לפה לבין הדבקה משנית?) תודה מראש

26/08/2013 | 11:09 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. אם קיבלתם את החיסונים -אתם מחוסנים 2. תמיד נכון להקפיד לשטוף ידיים בלי קשר לחיסון 3. אין מניעה לתת OPV לאשה בהריון או שמתכננת להכנס להריון! 4. במתן OPV יודעים שהייתה חשיפה לנגיף המוחלש בודאות, בעוד שבהדבקה משנית, ניתן רק לקוות שזה יקרה 5. בהצלחה 6.שנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות