הזרקת נגיף מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/08/2013 | 13:23 | מאת: אמא

שלום רב , האם מתן הנגיף המוחלש יכול להוות סכנה לשאר בני הבית? כלומר אם אני מחסנת את הילדה שלי (בת שנה וחודש) בנגיף המוחלש היא תהיה נשאית?

07/08/2013 | 18:35 | מאת: ד"ר ערן קופל

שלום רב, החיסון החי-מוחלש אינו מהווה סכנה לבני הבית - כלל, החיסון החי-מוחלש לא ניתן לילד עם קרוב משפחה המתגורר בביתו שהינו מדוכא חיסון (למשל מטופל בכימותרפיה). ככלל, הילד המחוסן יכול להפריש את הנגיף החי-מוחלש בצואה כמספר שבועות. יש להקפיד, כמו תמיד, על היגיינה אישית בבית ע"י רחיצת ידיים עם מים וסבון, במשך לפחות 20 שניות, בפרט במצבים הבאים: לאחר כל שימוש בשירותים, לפני כל מגע עם מזון, וכן לפני ואחרי החלפת חיתולים. בברכה, ערן

07/08/2013 | 18:37 | מאת: ד"ר ערן קופל

החיסון החי מוחלש (OPV) ניתן בשתי טיפות. בברכה, ערן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות