הסכנות לילדה מדוכאת חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/08/2013 | 20:44 | מאת: רותי

שלום רב - אני אם לילדה בת 4.5 חולה בדלקת מפרקים ילדים הנוטלת מטטוטרקסט ועל כן נכללת בקבוצת הסיכון כילדה מדוכאת חיסונית. אני מוכרחה לציין כי אני מבולבלת לגמרי לגבי הפרסומים אודות שליחתה לגן. הראומטולוג המטפל בה אמר כי אין בעיה שתגיע לגן ואין בעיה עם מגע עם ילדים, אך אני שואלת האם באמת אין בכך סכנה? מה אם ילדים אחרים לא ישמרו על הייגנה ? האם זה מסכן את בתי? ומה לגבי העברת המחלה ברוק , בנזלת? המחשבה ולו הקטנה ביותר שאני לא עושה הכל בשביל להגן על בריאותה משגעת אותי ולא נותנת לי מנוח. בנוסף אני מעוניינת לדעת:אם בתי קיבלה את כל החיסונים בטיפת חלב כנדרש האם היא נחשבת כמי שקיבלה 3 מנות של נגיף מומת?

25/08/2013 | 21:35 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

נתחיל בתשובה לשאלה השנייה - בהחלט כן, היא מחוסנת. לגבי שאלתך הראשונה, ניתן לשלוח אותה לגן אם שאר הילדים. יש לקםיד על כללי היגיינה בסיים - רחיצת ידיים אחרי יציאה מהשירותים ולפני האוכל. גם אם בתך תחשף לנגיף המוחלש הרי שהוא אינו מסוכן.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות