מטופלת בחוסמי TNF רמיקייד

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

25/08/2013 | 12:29 | מאת: מירב

לאחר שביררתי מול הראומטולוג המטפל בי בבית החולים נאמר לי לא לחסן את הילד שלי בן ה7 מאחר ואני מטופלת בחוסמי TNF (רמיקייד)טיפול ורידי אחת לחודש ואני רוצה לשאול(על זה לא ענו לי)האם הילד שלי בסיכון בעקבות זה שלא יחוסן?האם אני צריכה להתרחק מילדים ואם כן לאיזו תקופה? האם הילד שלי בקטגוריה של הילדים שלא ילכו לבית הספר ואם כן לאיזו תקופה?בנוסף אני סובלת מתת פעילות בלוטת התריס לרוב לא יציבה. מלחיץ משהו אשמח לתגובה מהירה תודה מירב

25/08/2013 | 18:10 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

הילד אינו בסכנה אם ידבק בחי המוחלש אז יפתח חיסון במעיים נגדו, אם ידבק בנגיף הפראי, אז יפתח חיסון נגדו במעי אבל יפריש את הנגיף הפראי למשך מספר שבועות. ולכן רצוי שילך לבית הספר ויחשפו לחבריהם שנושאים את הנגיף המוחלש. בכל מקרה יש להקפיד על כללי היגיינה בסיסיים. בברכת בריאות ושנה טובה

25/08/2013 | 21:13 | מאת: מירב

תודה על התגובה,הבנתי שהבן שלי לא בסיכון אבל במידה ויחטוף את הפראי הוא יסבול כמה שבועות עד שזה ייצא ממנו כן?לא עניתם לי מה לגבי(האמא)איך אני אמורה להתנהל עם ילדים? יכולה להיות בקרבתם?במידה ואחליט לחסן את הבן שלי זה בסדר?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות