הידבקות מילדים שחוסנו ושאלות נוספות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/08/2013 | 23:28 | מאת: נועה

שלום. מספר שאלות: 1. אני מנסה להבין את משמעות הידבקות ילד שלא חוסן ב OPV (אך חוסן ב IPV) מילד שחוסן ב OPV. הבנתי כי הילד שטרם חוסן יהיה נשא של הנגיף ויפריש אותו במשך 6 שבועות, אך השאלה היא האם הוא יתחסן באופן עקיף מההידבקות והאם החיסון העקיף יהיה אפקטיבי באופן זהה לחיסון בOPV ישירות (כך שבעצם אין טעם לחסנו בOPV)? 2. מדוע הוצא זן 2 מהחיסון OPV החדש? 3. תוך כמה זמן יכולות להופיע תופעות לוואי לאחר חיסון ב OPV? 4. האם חיטוי ידיים בג'ל חיטוי (% 40 אלכוהול) מחטא מפני הנגיף לאחר מתן החיסון? תודה מראש על התשובות. נועה.

25/08/2013 | 07:53 | מאת: גיל הירשהורן

1. יש טעם לחסן מפני שאם לא מקבלים את הOPV לא ניתן לדעת בודאות אם נחשף לחי המוחלש ואם ייתחסן. 2. זן 2 הוצא מפני שלפי ארגון הבריאות העולמי הוא נכחד ואין צורך לחסן נגדו 3. תופעות הלוואי יכולות להופיע ממספר שעות עד מספר יים לאחר החיסון 4. חיטוי באלכוהול יעיל כנגד הנגיף

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות