משמעות הנשאות

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/08/2013 | 10:28 | מאת: מיכל

שלום רב, רציתי לדעת מה המשמעות של להידבק מהווירוס הפראי ולהיות נשא שלו, מלבד העובדה שניתן להדביק אחרים? כמה זמן נמשכת הנשאות? האם הנשאות כשלעצמה מהווה חיסון עתידי לנשא? האם הנשא יוכל להדביק אנשים גם מעבר לשישה השבועות הראשונים?

24/08/2013 | 19:51 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

שאלות מצוינות! אם נדבקים בוירוס הפראי קורים מספר דברים: הגוף לומד להכירו ומפתח נוגדנים, מפרישים אותו במשך מספר שבועות (עד 6), עד שהמערכת החיסונית במערכת העיכול משמידה אותו לחלוטין, ואם לא מקבלים חיסון מסוג IPV אז עלולים גם לפתח את המחלה ( סיכוי של 1:1000). מקווה שעניתי על השאלה\ות

24/08/2013 | 21:30 | מאת: מיכל

תודה רבה, אם כך, אני אמורה להיות אדישה לחיסון הילדים שלי, שחוסנו במומת. בין אם אני מחסנת אותם ובין אם הם נדבקים במערכת החינוך ממי שחוסן במוחלש או ממי שנושא את הווירוס הפראי - התוצאה היא אחת - הם מדביקים את הסביבה בהפרשות הגוף למשך אותה תקופה (6 שבועות) ומפתחים נוגדנים בעצמם. האם כך?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות