עדיין מתלבט-מתחסנים ואולי לא מוגנים?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

24/08/2013 | 07:42 | מאת: ראובן

קראתי כאן בפורום שבשנת 1988 הייתה מגפת פוליו בארץ ואנשים עד גיל 40 חוסנו בחי מוחלש למרות החיסון המומת והחי מוחלש שכבר ניתן. האם האנשים שחלו אז חלו למרות החיסונים שקיבלו? (מומת וחי מוחלש לפני המנה הנוספת שקיבלו בשנת 1988) מאוד מפחיד!

24/08/2013 | 15:45 | מאת: ניר

האירוע בשנת 1988, התמקד בשתי נפות: חדרה ורמלה. הסיבה להתפרצות היתה ככל הנראה, שינוי תוכנית החיסונים בשתי נפות אלה כבר בשנת 1982.באותה שנה החיסון החי הופסק בנפות אלה והמשיכו לחסן רק בתרכיב המומת.ככל הנראה, הוצאת התרכיב החי מתוכניות החיסון יצרה "חלל חיסוני" בקרב אוכלוסיה שלא היתה מחוסנת בעבר כראוי (ככל הנראה מחוסנים בחי בלבד), דבר שהוביל להתרפצות המחלה.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות