חיסון לילדים כשיש תינוק בן 6 שבועות בבית

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

23/08/2013 | 15:50 | מאת: סיון

שלום, יש לי ילדה בת 3 וילד בן 6 שבועות. בטיפת חלב נקבע לילד חיסון פוליו מומת בגיל 8 שבועות. הילדה חוסנה כמקובל בטיפת חלב וטרם חוסנה בחיסון המוחלש. בעוד ימים ספורים מתחיל הגן ונראה שבכל מקרה תהפוך נשאית - בין דרך החיסון המוחלש ובין דרך הדבקה מילד אחר בגן. האם התינוק בסכנת הידבקות מאחותו? האם יש יתרון בלהקדים את החיסון הצומת לתינוק? מרגע קבלת המנה הראשונה לחיסון המומת, מתי התינוק מוגן מפני הידבקות? (פיתוח נוגדנים). תודה רבה.

23/08/2013 | 21:04 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

התינוק יכול להיחשף לחי המוחלש אבל הוא לא מסוכן ואם ייחשף יפתח נוגדנים נגדו אין צורך להקדים את החיסון של התינוק התינוק מפתח נוגדנים תוך זמן קצר מאוד מרגע קבלת החיסון

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות