נישארתי מאוד מאוד מודאגת!

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

23/08/2013 | 06:31 | מאת: ללי

הסברתי לכם שלי אסור לחסן את ילדיי בגלל תרופות שאני לוקחת. עניתם לי: "אם הרופא המטפל קבע שצריך להמנע מהחיסון - כך צריך לעשות. אם הילדים לא יקבלו את החיסון כעת הם עדיין מחוסנים מחיסוני העבר. אם הם יידבקו בנגיף המוחלש הם לא יחלו, אין שום סכנה, הם יפתחו נוגדנים נגדו. לכן עדיף לגיף המוחלש מאשר לנגיף הפראי והסיבה שמרד הבריאות מבצע את מבצע החיסון זו בדיוק המטרה- לדאוג לכולם! למישהי אחרת בפורום ששאלה: מה ההבדל בין הדבקה ובין חיסון עניתם: חיסון הוא למעשה הדבקה מבוקרת בנגיף לא מסוכן שהגוף לומד לזהות ולהלחם בו מבלי להיות חשוף לסכנה של לפתח מחלה, סכנה שקיימת אם נחשפים לנגיף הפראי לכן עדיף כמובן לחסן" כלומר אין שום סכנה או יש סכנה לילדיי? אני מודאגת ביותר

23/08/2013 | 08:46 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם ילדייך קיבלו את החיסון IPV הם מחוסנים. ואינך צריכה להיות מודאגת. הOPV מעניק הגנה נוספת ומאפשרל גוף לזהות את הנגיף כבר במערכת העיכול

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות