חיסון ואוטואימוני

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 20:08 | מאת: שושי

אני בת 40 ,מאובחנת סקלרודרמה קרסט,במצב יציב , בני נמצא בשכבת גיל החיסון. האם ניתן לחסנו בביטחון, או עקב מחלתי אסור? מה עלי לעשות?

23/08/2013 | 09:05 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם אינך מקבלת טיפול מדכא חיסון אין מניעה מלחסן את הילד בברכת בריאות

23/08/2013 | 14:06 | מאת: שושי

אני מקבלת ניפדיפין להרחבת כלי דם. זה מדכא מע' חיסונית? האם עצם זה שאני חולה במחלה אוטואימונית, אין בזה משום החלשת המע' החיסונית? אני עוסקת בהוראת התעמלות בגני ילדים. האם אני נכללת בקב' סיכון, או שאני שווה לחלוטין לאדם שאינו לוקה במחלה אוטואימונית? המון תודה!

07/09/2013 | 07:41 | מאת: שושי

הריאומטולוגית שלי שלחה תשובה כוללת לכל מטופליה ורשמה שעצם המחלה מורידה את היכולת החיסונית בגוף, גם ללא התרופות.(סקלרודרמה קרסט). מה ידוע לך על כך? הרי לא רשום על כך באף מקום.. האם אפשר ויש בכך צורך , לקבוע אצלי את רמת הדיכוי החיסוני?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות