כפילות?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 18:10 | מאת: אמא

שלום, על פי מה שהבנתי מי שמקבל היום את הטיפות בחיסון המוחלש של הפוליו מוגן מפני הנגיף. מדוע אם כן יש צורך להשלים גם את סדרת החיסונים בזריקה עם הנגיף המומת? מדוע הטיפות אינן מספיקות ויש להשלים ארבעה חיסונים בזריקה?(ולא מסתפקים בכמות הזירקות שהילד קיבל עד עכשיו, 2 או 3..?) תודה

23/08/2013 | 08:54 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

החיסונים משלימים הם מעניקים 2 מערכות הגנה גם לזיהוי הנגיף במערכת העיכול וגם לאם יחור לגוף וכך מונעים גם מחלה וגם הדבקות דרך מערכת העיכול

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות