תושבי נתיבות והסביבה לא קיבלו הנחייה. מחוץ לסכנה?!

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

06/08/2013 | 13:06 | מאת: דרומית

1. תושבי נתיבות והסביבה (מושבים, קיבוצים) לא קיבלו הנחייה בנושא. האם אנחנו מחוץ לטווח סכנה? 2. הבנתי שהבעיה התחילה מהמים ולא מממצאי דגימות הביוב, ופשוט לא רצו לעורר פניקה. האם זה נכון? אודה לכם אם תשיבו לי.

07/08/2013 | 19:13 | מאת: ד"ר ערן קופל

דרומית שלום, נתיבות לא נמצאת באזור המבצע בשלב זה. ניתן לראות את רשימת היישובים המלאה באתר המבצע - 2 טיפות: http://www.health.gov.il/Subjects/vaccines/two_drops/Pages/Vaccination_centers.aspx לגבי נושא המים - המים בטוחים - אין קשר בין מי ביוב (שפכים) למי שתייה או רחצה. הנגיף הפראי נמצא אך ורק בשפכים (ביוב) של אזורים מסוימים בדרום - הנגיף מגיע לשפכים אלו כתוצאה מהתרבותו במעיים של נשאים, שאינם חולים אך מפרישים את הנגיף בצואה, ומשם מגיע בסופו של דבר לביוב (לא למים) באותם אזורים בהם מתגוררים נשאים אלו באופן קבוע. בברכה, ערן

12/08/2013 | 10:59 | מאת: דרומית

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות