תינוק בן חודשיים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 17:20 | מאת: מלי

שלום, נכדי בן כמעט חודשיים, קיבל אתמול את החיסון של הנגיף המומת בזריקה, יש לו אחות בת 3 שנים אשר אמורה לקבל את החיסון המוחלש, שאלתי: האם אין סכנה לתינוק באם אחותו מקבלת החיסון המוחלש בעוד הוא עדיין לא מחוסן? כמה זמן לאחר קבלת החיסון המומת התינוק מתחסן? לאחר כמה מנות מהחיסון המומת ניתן לתת את החיסון החי המוחלש ללא סיכונים? ועוד שאלה:אם האחות בת ה-3 טרם קיבלה את הטיפות ובגנון ילדים חוסנו האם היא עלולה "להביא" את הנגיף הביתה, והאם זה עלול להיות מסוכן לתינוק? (הוא יונק) תודה סבתא דואגת

22/08/2013 | 17:25 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

סבתא מלי אין לך סיבה לדאוג. התינוק מחוסן מנוגדנים שקיבל מאמו במהלך ההריון ובחלב שאותו הוא יונק. החיסון המוחלש אינו מסוכן וגן אם הצינוק ייחש הוא ייפתח נוגדנים . ניתן לתת את החיסון מוחלש אחרי מנה אחת של מומת הבת יכולה ל"הביא" הביתה את הנגיף המוחלש מהגן, אבל כאמור אין בכך סכנה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות