כמה זמן לאחר החיסון עי הנגיף המוחלש הגוף מחוסן?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 15:50 | מאת: נ

כמה זמן לאחר החיסון עי הנגיף המוחלש הושלמה פעילות החיסון בגוף? אני יודע שהילד מפריש את הנגיף המוחלש במשך שישה שבועות, אך מתי הוא כבר לא יוכל להיות נשא לנגיף הפרא? לאחר שישה שבועות? לפני כן? (לרקע - יש תינוק בן שבועים בבית, עוד שישה שבועות הוא כבר יקבל חיסון מומת, אבל מה בינתיים?)

22/08/2013 | 16:43 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

מערכת החיסון מתחילה את יצירת הנוגדנים מיד עם החשיפה ותןך מספר ימים עד שבועות מועטים החיסון מושלם. הפרשה של הנגיף נמשכת 3 עד 6 שבועות, נראה שתוך פרק הזמן הזה הוא כבר לא יהיה נשא של הנגיף הפראי התינוק בן השועיים (מזל טוב!) מחוסן ממך ועד החיסון שלו הנוגדנים שקיבל ממך ישמרו עליו שנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות