3 שאלות קצרות על החיסון המדובר

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 13:39 | מאת: טלי שוורצמן

שלום, יש לי ילד בן שנתיים ושמתחיל גן שבוע הבא, ותינוק בן חודשיים ושבועיים שיונק וקיבל מחומש לפני שבועיים. 3 שאלות: 1.תוך כמה זמן מקבלת ה OPV הבן הגדול כבר לא יכול להיות נשא לוירוס המקורי? 2.האם הוא יכול להעביר את הוירוס המוחלש לתינוק ברוק (התעטשות או נשיקה) או רק דרך צואה? 3.האם עדיף לחכות לחסן את הגדול ב OPV עוד שבועיים כאשר החיסון של הקטן יכנס לתוקף (סה"כ חודש אחרקי מתן) ושהוא יהיה בן 3 חודשים כבר? תודה מראש, טלי

22/08/2013 | 17:18 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. 3-6 שבועות לאחר החיסון הנגיף המוחלש מופרש 2. ניתן להעביר את הנגיף המוחלש בצואה וברוק 3. הילוד מחוסן מנוגדנים שקיבל ממך, ולכן אין מניעה מלחסן את הילד הגדול בברכת בריאות ושנה טובה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות