כמה זמן צריך להיזהר בסטריליות אחרי החיסון לתינוק?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 10:09 | מאת: גולן

שלום רב. חיסנו הבוקר את ילדנו בן ה-4 חודשים ב-2 טיפות החיסון לפוליו. לפי מה שידוע לי, התינוק מעכשיו הוא מעין נשא של הפוליו (אע"פ שזה מוחלש) ויש לשטוף ידיים לפחות בכל החלפת חיתול שלו או מגע כלשהו עם הצואה, וגם אחרי. שאלתי היא, כמה זמן צריכים לנקוט בזהירות הזו? או: כמה זמן התינוק יקרא "נשא" שאז צריך להיזהר בנגיעה עם הצואה? תודה רבה!

30/08/2013 | 19:40 | מאת: לאה שמר

שלום לכם..נכדים שלי תנוקות חוסנו ומה שקורה אני ליפני שנה עברתי ניתוח הסרת בלוטת התריס עקב גידול .ליפני שמונה חודשים קבלתי יוד והיום מטפלת באטרוקסין ...למעשה גם אמי עברה ליפני כמה שנים ...השאלה שלי מיכוון שאני מטפלת בנכדות האם עלי לינקוט אמצעי זהירות וכיצד? מאוד מודאגת ולכן אם תענו לי מאוד ירגיעה אותי .תןדה מראש ...... לאה שמר.

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות