נשאות דרך חיסון או דרך הדבקה - מה ההבדלים ?

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 10:01 | מאת: תמר

שלום רב, בתשובות לגולשים אחרים הובהר כי ילד שלא חוסן בחיסון "שתי הטיפות" ויהיה במגע עם ילדים שחוסנו במסגרת הלימודים שאמורה להתחיל ביום שלישי, ידבק ויפתח נוגדנים לנגיף. שאלתי היא, האם הנשאות דרך הידבקות זהה לנשאות דרך החיסון והאם הילד יהיה נשא לאותו פרק זמן (6 שבועות) או שמא יהיה נשא לעד. ואם התשובה היא חיובית, אז מה הדחיפות בלחסן את כולם? הרי ממילא הנגיף יעבור לכלל האוכלוסיה כך או אחרת. יש לציין שאין כשל חיסוני במשפחתנו עם זאת יש תינוקת בת תשעה חודשים. תודה

22/08/2013 | 10:05 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

נשאות של נגיף החיסון המוחלש משמעותה הפרשה של נגיף שאינו מסוכן ילד שהתחסן וחשף לנגיף הפראי יפריש אותו בכמות קטנה הרבה יותר ופחות זמן כי מערכת החיסון שלו תלחם ותחסל את הנגיף ילש שלא חוסן ויידבק בנגיף הפראי ימשיך להפריש אותו במשך מספר שבועות ובכך יהיה "נשא" למשך זמן זה. בדחיפות לחסן את כולם היא מפני שנמצאו בביוב סימנים של נגיף פראי ויש צורך לחסן את האוכלוסיה שתע לזהות אותו ולהשמיד בהקדם

22/08/2013 | 10:14 | מאת: תמר

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות