מבולבלת לגמרי - אודה מאוד על העזרה

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 09:40 | מאת: שיר

שלום ד"ר, הפנתי אליך שאלה ובהמשך לתשובתך התעוררה בי שאלה נוספת (או שאולי לא הבנתי את ההסבר). אני מצרפת את ההתכתבות ולאחריה את שאלתי הנוכחית: שלום רב, לאחר פנייה לרופא ילדים ולמספר מומחים במחלות זיהומיות, לא הצלחתי לקבל תשובה לבעיה שאפרט בהמשך. מקווה שתוכלו לעזור לי או לפחות להפנות אותי לאדם המתאים. בני בן השנה ותשע היה חולה תקופה ממושכת. במסגרת בירור נבדקה מערכת החיסון שלו. במסגרת הבדיקות גילינו במקרה שנגד אבעבועות הוא לא מחוסן(נכתב: 63.2 NEGATIVE ) על אף שקיבל חיסון. נגד שאר המחלות שנבדקו - HEPATITIS A, HEPATITIS Bs , MUMPS,MEASLES VIRUS, להן קיבל חיסונים במסגרת טיפת חלב, הוא מחוסן. את החיסון המומת נגד פוליו הוא קיבל במלואו אולם לא נבדק אם הוא פתח נוגדנים לפוליו. שאלתי - אם הוא לא פתח נוגנים נגד אבעבועות, יתכן ואולי לא פתח גם נגד פוליו. כעת אני חוששת לתת לו את החיסון החי מוחלש. אני לא יודעת מה לעשות. אני לא מוכנה להמר (גם לאבעבועות הייתי בטוחה שמחוסן ועובדה שלא). 1. האם ניתן לערוך ברור כלשהואם הוא מחוסן (בקופת החולים נאמר לי שבדיקה כזו אינה נמצאת ברוטינה, דורשת אישור מיוחד וזהו תהליך של חודשיים לערך במידה ובכלל יאשרו) 2. האם במקרה שתארתי, עדיף לי לא לחסן מפאת הספק הקטן שקיים? תשובתך אלי: התשובה הנכונה היא הפוכה. מכיוון שבחיסון עצמו אין כל סכנה ולכן -יש לחסנו. אין קשר בין תגובת הגוף לחסון נגד אבעבועות לזה שנגד הפוליו. אם חוסן בעבר לפוליו הרי שניתן לקבוע בבטחון שהו מחוסן אין צורך לעשות בירור. שאלתי הנוספת: איך ניתן לקבוע בוודאות כי הוא מחוסן לפוליו? גם לאבעבועות חשבנו כי מחוסן ולאחר בדיקת נוגדנים התברר כי הוא אינו מחוסן. איך אני אדע שעם חיסון הפוליו שקיבל (המומת), לא קרה אותו הדבר? אודה לך מאוד על מתן הסבר שירלי

22/08/2013 | 10:23 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

כמו שעניתי לך הוא מחוסן הוא הרי יודע לפתח נוגדנים נגד חיסונים כמו שנוכחנו לא בודקים נוגדנים לפוליו בדרך שגרה וגם אין צורך לכן יש לתת את החיסון המוחלש בריאות

22/08/2013 | 11:01 | מאת: שיר

אם כך זה שהוא לא פתח נוגדנים נגד אבעבועות, זו תקלה נקודתית?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות