פורינטול ומבצע "2 טיפות"

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 07:26 | מאת: מיטל

שלום רב, אני מטופלת ב פורינטול[puri-nethol/mercaptopurine](עד היום 75 מ"ג והיום ירדתי ל 50 מ"ג). יש לי שלושה ילדים בבית מתחת לגיל 9. הבנתי שאני לא אמורה לחסן אותם בנגיף המחולש , האם נכון? מה שאני לא מצליחה להבין הוא מה הסכנה אליה אני חשופה - הרי סביר להניח שילדי עלולים להידבק בנגיף המחולש בבית הספר ובגנים - האם זה מהווה סכנה עבורי? האם המוחלש יכול לגרום לי לשיתוק? אם זה לא סכנה - אז למה לא לחסן אותם בעצם? אם זה כן סכנה - עד כמה להיזהר - לא להזמין חברים שלהם הבית כיוון שיכול להיות והם חוסנו? לא לנשק את הילדים שלי כדי להימנע ממגע ברוק? אשמח לתשובות בהקדם... המצב מאד מבלבל

22/08/2013 | 10:42 | מאת: מיטל

שאלה קטנה נוספץ - האם מותר לי להיות בבריכה ? להיכנס למים ? ואם לא להיכנס - האם יש סכנה שאשב בחוץ ואהיה רק במגע עם ילדי שנכנסו למים? מה התשובה גם לגבי טיולים במקורות מים?

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות