שאלה לגבי חיסון

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

22/08/2013 | 00:25 | מאת: איציק

שלום שאלה: הילדה שלי בת 3 קיבלה 3 מנות של חיסון מומת לפוליו. בעוד כמה ימים היא חוזרת למסגרת שיהיו שם ילדים שקיבלו חיסון חי-מוחלש. אם אני מחליטה לא לחסן אותה בחיסון החדש, האם היא עדיין יכולה להידבק מהילדים בגן? אם כן, האם זה מסוכן לאשתי שנמצאת בהריון ולא מחוסנת כל לפוליו?

22/08/2013 | 10:39 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

המלצתי שתחסן את בתך אין סכנה בחזרה לגן אם היא לא תתחסן מפני שאם היא תדבק בנגיף המוחלש היא מחוסנת ותפתח נוגדנים במערכת העיכול וכך תלמד להתמודד עם הנגיף הפראי אין סכנה לאשתך אבל אם אינה מחוסנת נגד פוליו רצוי לחסנה בנגיף המומת גם אם היא בהריון להזכיר שיש נגיף פראי שנמצא במספר מקומות בארץ וצריך להיו מחוסנים נגדו

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות