אמא לופוס וילדים + תינוק

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 22:28 | מאת: ראומה

505880805005חיפשנו תשובה ברורה בפורום ולא מצאנו: אני חולת לופוס בת 36 מטופלת בפרנדיזון ופלאקווניל. יש לי ילדים בן 8.5 , 5.5 ותינוק בן.4.5 חודשים. הבנו שלילדים של בעלי מערכת חיסונית חלשה (כמוני) העדיפות הינה לא לחסן בחי מוחלש. אולם באם יגיעו לגן/לחברים שכן חוסנו בחי מוחלש, הם יכולים להיות נשאים, ואז אני שוב בסיכון לקבל מהם את הנגיף. לכן לא ברור האם כדאי לחסן או שבמילא אין הבדל בין לחסן או לאו לגבי הסיכון לחולת לופוס כמוני להידבק במקרה כזה. בנוסף עפ"י הפורום ילדים שלא חוסנו במידה וידבקו ישאו את הנגיף זמן רב יותר מאשר אם יחוסנו. ודווקא כאן אולי המסקנה שכן כדאי לחסן למרות שאני עם לופוס. האם תוכלו לתת תשובה ברורה. עוד דבר לגבי התינוק. האם תינוק שקיבל מומת פעמיים - מה ההמלצות לגביו ביחס לאחים / משפחה שחוסנה ?

21/08/2013 | 22:53 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

ניתן לחסן את ילדיך יש לשמור על תנאי היגיינה בסיסיים במגע איתם (ןבכלל) ילדים לא מחוסנים משמשים נשאים זמן רב הרבה יותר כי גופם לא מכיר את הנגיף במערכת העיכול ולוח לו זמן ד שהוא מתחיל לייצר נוגדנים ולהלחם תינוק שקיבל חיסון מומת פעמיים יכול לקבל מוחלש

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות