התלבטות בנוגע לחיסון פוליו החי מוחלש

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 18:41 | מאת: ניסים

שלום רב, אני הורה לשני תינוקות בני שלוש ושנה וחצי ואני מתלבט בנוגע לחיסון ילדיי. בכדי לעזור לי לקבל החלטה הייתי שמח אם תוכלו לייעץ לי או להפנות אותי לגורם שיוכל להשיב על שאלותיי הבאות: א. על פי מיטב הבנתי החברה ממנה נרכשו החיסונים היא חברת GSK. מדובר בחברה שהייתה מעורבת בעשור האחרון במספר שערוריות הקשורות בשחיתות, בשוחד, בפברוק מאמרים, בהסתרת מידע ובהונאה, ושילמה מיליארדי דולרים בהסדרי טיעון. כמו כן חברה GSK אחראית למחדל האלטרוקסין. ב. בתור הורה אחראי, ולאור המידע האמור לעיל כיצד אני ניתן יכול לחסן את ילדיי בחיסון של אותה חברה? ג. למיטב הבנתי הנגיף המדובר נמצא בביוב מאז פברואר לפחות. מדוע אז לא החלו לחסן? ד. ילדיי קיבלו את החיסון המומת. מדוע חיסון זה לא מגן עליהם? במידה והחיסון המומת לא אפקטיבי מדוע חוסנו ילדיי? בתודה מראש, ניסים

21/08/2013 | 22:41 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

א. החיסונים מגיעים ממספר חברות, הם נשלחים על יגי ארגון הבריאות העולמי הWHO. ב. הסימן הראשון לנגיף היה במאי והוחלט לחסן רק ביולי לאחר שהתוצאות היו מבוססות ג. החיסון המומת מגן על חשיפה לדם, החיסון המוחלש מלמד את המעי לזהות את הנגיף להיות מושמד שם לפני החדירה לדם לכו להתחסן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות