מיכל

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 17:36 | מאת: חיסון פוליו

שלום רב, יש לי שני ילדים בן שש ו-9 חודשים ואני מתלבטת מאוד אם לחסן אותם גם בגלל אמא שלי שהיא חולת סרטן ומקבלת טיפולים כימותרפיים אנחנו נמצאים אצלה כל הזמן ואני מפחדת שידביקו אותה . 1 .האם יכול לקרות לה משהו אם היא נדבקת מהחיסון החי מוחלש ? 2 .האם זה מספיק שנשמור על הייגנה בסיסית והיא לא תידבק ? 3 .אם אני לא מחסנת אותם והם נדבקים מילדים אחרים שחוסנו האם אני גם יכולה להידבק מהם ולסכן את אמא שלי ? תודה רבה .

21/08/2013 | 22:33 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

1. החיסון החי המוחלש אינו מסוכן 2.2 יש לשמור על היגיינה בסיסית 3. את יכולה להידבק מהם אבל זה לא מכן את אמך מפני שמדובר בחי מוחלש שאינו מסוכן

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות