הדבקות בים, הדבקות מאדם השוהה בקרבת ילדים מחוסנים

דיון מתוך פורום  חיסונים לילדים - משרד הבריאות

21/08/2013 | 15:33 | מאת: גילה

שלום רב\ אני חולה אוטואימונית המטופלת בסטרואידים ובסלספט לדכוי מע חיסונית. שתי שאלות: 1. האם שהות בקרבת אדם ( למשל הורים לילדים מחוסנים) מסוכנת עבורי. האם גם מבוגר שכזה יכול להעביר את הנגיף 2. האם הים יכול להוות מקור הדבקה תודה מראש

21/08/2013 | 15:45 | מאת: ד"ר גיל הירשהורן

אם שומרים על כללי היגיינה נכונים ובסיסים אז אין סכנה להדבק מהורים של מחוסנים הנגיף לא נמצא במי ים אלא רק במי ביוב (גם לא בחופים מזוהמים)

21/08/2013 | 15:58 | מאת: גילה

אני מבינה שמי הביוב מטופלים וזה מונע המצאות הנגיף במי הים. בכל זאת אני מקשה ושואלת , האם אין סיכוי להמצאות הנגיף עקב עשיית צרכים בים ( למשל על ידי פעוטות שחוסנו) תודה על ההבנה והתשובה המלומדת גילה

מנהל פורום חיסונים לילדים - משרד הבריאות